Közönségszavazás

A Koreai Filmfesztivál filmjei idén első alkalommal a magyar közönség szavazataiért is versengenek, az utolsó vetítésen közönségdíjat osztunk ki a nézők által ítélt legjobb filmnek. A szavazás és a fesztivál megvalósulásában nagy segítségünkre lesz az újonnan megalakult önkéntes csoport, a KFF Family.
A voksoláshoz nem kell mást tennie, mint leadnia szavazatát a vetítések után a Fesztivál önkénteseinek. A közönségdíjat ünnepélyes keretek között 2019. október 31-én 18 órakor, a záróvetítést megelőzően adjuk át a Sugár Moziban.

CineTalk

A filmtörténeti érdekességek, független- és művészfilmek blokkjában, az Extrában vetített filmek előtt a szekció kurátora, Vincze Teréz rövid, filmelméleti és -történeti bevezetőket tart.

Szimpózium

A koreai film 100 éve – Nemzetközi szimpózium a koreai film születésének 100. évfordulója alkalmából

1919. október 27-én mutatták be Szöulban az első Koreában készült mozgóképet, mely egy úgynevezett kinodráma (háttérvetítéssel előadott színpadi darab) része volt – ekkortól számítjuk a koreai film születését. A 100. évforduló alkalmából az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszékén egynapos nemzetközi szimpózium kerül megrendezésre 2019. október 30-án. A rendezvény a 12. Koreai Filmfesztiválhoz kapcsolódva, a budapesti Koreai Kulturális Központ közreműködésével és támogatásával valósul meg.

A nemzetközi szimpóziumon a koreai film külföldi és magyar kutatói tartanak előadásokat a koreai filmről, valamint a Koreai Filmarchívum munkatársa tart ismertetőt a filmarchívum tevékenységéről, végül a nap programját a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum munkatársának részvételével egy kerekasztal-beszélgetés zárja az archívumi munka szerepéről a filmkincs ápolásában. 

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Filmtudomány Tanszék

Budapest, Múzeum krt. 6–8., fszt. 34-es terem

2019. október 30.

A rendezvény nyelve angol.