Archives

Nyitófilm

A Koreai Filmfesztivál minden évben egy friss, díjnyertes alkotással indítja az egyhetes filmes eseményt. A nyitófilm premier előtti vetítésére ünnepélyes keretek között kerül sor Budapesten.

Friss

A szekció a legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a dokumentumokig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

Arcok

A műsorblokk Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2019-ben Bong Joon-ho rendező életművével foglalkozik.

Fókusz

A szekció egy speciális témára összpontosít. Idén, az 1989-es diplomáciai kapcsolatfelvétel apropóján Korea elmúlt 30 évét felölelő filmeket szemléz.

Extra

Filmtörténeti érdekességek, független- és művészfilmek blokkja. A koreai film 100. születésnapja alkalmából a koreai filmtörténet kiemelkedő alkotóinak filmjeiből nyújt válogatást.

Zárófilm

2019-ben első alkalommal a záróvetítés fontos szerepet kap: a fesztivál résztvevői megszavazhatják a közönségdíjat kedvenc alkotásuknak. A közönségdíj-átadóra a fesztivál utolsó napján, a zárófilm vetítése előtt kerül sor.